• platte slideshow
  • platte slideshow
  • platte slideshow
9-12 sep | Oude Markt
CREW (B)
______W (Double U)

INSCHRIJVING GEOPEND:
Mensen die de unieke ervaring van het project W (Double U) van CREW zelf willen beleven kunnen zich opgeven via This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Belangrijk: je dient je naam en een mobiel nummer door te geven waarop je voor en tijdens het festival bereikbaar bent, daarnaast kunt je je voorkeur aangeven voor de volgende dagdelen: donderdagavond 9 september (20:00-21:45), vrijdagmiddag 10 september (15:45-18:40), vrijdagavond 10 september (19:50-22:45), zaterdagmiddag 11 september (15:45-18:40), zaterdagavond september (19:50-22:45), zondagmiddag (14:35-17:30). Deelname is gratis en duurt ongeveer een half uur. Zorg dat je er snel bij bent, want vol is vol!


GOGBOT Festival staat altijd garant voor vernieuwend en verrassend theater, veelal op het grensvlak tussen beeldende kunst en multimedia technologie. Eén van de absolute hoogtepunten in het kunstprogramma dit jaar is CREW. Op dit moment is hun onvergetelijke W (Double U) ervaring te beleven op de World Expo in Shanghai en in september hoef je dus een stuk minder ver te reizen, want dan kun je deze virtuele realiteit zelf ondergaan in Enschede als acteur/actrice, cameraman/vrouw, gamer, videokunstenaar, conceptkunstenaar, virtuele ervaringsdeskundige...

Zo’n dertig minuten lang zie je de wereld vanuit het hoofd van een ander en de ander de jouwe. Je bent als het ware de cameraman van de ander. Omnidirectionele video neemt de wereld op vanuit het gezichtspunt van je medebezoeker en projecteert die voor jou ogen en omgekeerd. Vertrouw jij volledig op de ogen en instructies van een ander? Of op de machine die je zintuiglijke waarneming stuurt? Of op wat je toch nog zelf waarneemt, tactiel bijvoorbeeld? Virtuele realiteit ontmoet wat er over is van je eigen waarneming van realiteit. Immersieve performance kunst op haar best dus, met jezelf in de hoofdrol, letterlijk.

CREW zet je de speciale helm op en koppelt je aan je medebezoeker. En dan begint de spannende wandeling waarin je je een weg zoekt door straten en gangen. Een schijnbaar eenvoudig tochtje wordt zo een bijzonder intense ervaring. Immersief tot op het punt dat je je heel bewust wordt van wat je zintuigen aan data te verwerken krijgen; zowel tijdens de performance als in het leven van alledag. Neemt een ander jouw letterlijke wereldbeeld voetstoots aan en over? In hoeverre neem je normaal eigenlijk zelf waar of wordt je ook door anderen of zelfs machines gestuurd of bestuurd? Maak het mee op GOGBOT 2010 Festival en zie de wereld door de ogen van een ander.

CREW explores the creative possibilities of immersive technology and omni-directional video. Stepping into the future with a high-impact medium, create your own film.

Organization:
PLANETART
contact@gogbot.nl
+316 5583 0311

Press and more:
Persbericht Kunst | Muziek NL
Pressrelease Art | Music ENG
Pressemitteilung Kunst & Musik DE
GOGBOT banner square
GOGBOT banner wide
GOGBOT banner large
Hi-Res Pictures

Credits:
ICT: Numloq
CMS: Joomla
Artwork:
Sandwoman
Arno Coenen
Via Oral