• platte slideshow
  • platte slideshow
  • platte slideshow
9-12 sep | Grote Kerk
Daan Roosegaarde
______Liquid Space 6.0

Studio Roosegaarde is het project van kunstenaar Daan Roosegaarde en doet onderzoek naar de dynamische relatie tussen mens, architectuur en e-culture. Afkomstig van de Academie in Enschede was Roosegaarde al met zijn eerste installatie te gast op GOGBOT. Inmiddels is zijn werk over de hele wereld te zien geweest, ondermeer in gerenommeerde musea zoals Tate en Victoria & Albert. Dit jaar is Roosegaarde op GOGBOT te zien met Liquid Space 6.0 dat op de AKI zijn leven begon als Liquid Space 2.0.

Naast deze grote installatie werkt Roosegaarde samen met mode-ontwerper Maartje Dijkstra in het kader van de Schoonheidsalon van de Toekomst en wel met hun project Wearable Techonologies; draagbare technologie.

De snelgroeiende ontwikkeling van technologie en de weerslag daarvan op de mens en haar alledaagse handelen in de fysieke buitenruimte, alsook dichtbij als in kleding neemt een centrale rol in in het werk van Roosegaarde. Daarom is het thema singulariteit dat GOGBOT2010 als motto kent, voluit van toepassing op Roosegaardes werk(en).

The First edition of Liquid Space was presented in 2003 at Daan Roosegaarde’s exam show at the AKI. Since then various models have been developed and presented all over the world. Now, as Liquid Space 6.0, this successful project is back in Enschede. Liquid Space has landed!

Organization:
PLANETART
contact@gogbot.nl
+316 5583 0311

Press and more:
Persbericht Kunst | Muziek NL
Pressrelease Art | Music ENG
Pressemitteilung Kunst & Musik DE
GOGBOT banner square
GOGBOT banner wide
GOGBOT banner large
Hi-Res Pictures

Credits:
ICT: Numloq
CMS: Joomla
Artwork:
Sandwoman
Arno Coenen
Via Oral